Spring naar content Spring naar hoofdnavigatie Spring naar footer

43 jaar geleden: een video

Ik vroeg recentelijk aan mijn ouders, die al sinds de bouw van de Redemark in Almere Haven wonen, of ze beeldmateriaal hadden van De Kluitenduikers helemaal uit de beginjaren. Blijkt dat er ruim 2 minuten aan videomateriaal bestaat, opgenomen in 1979!

De kwaliteit is, uiteraard, matig, aangezien het om heel oud materiaal gaat dat indertijd werd vastgelegd in een versneld tempo (om het oude ‘slapstick’ effect te krijgen). Daarnaast was de video verkleurd en stond er met copyright beschermde muziek onder.

Na wat kleuraanpassingen en een andere muziektrack is het toch wel heel leuk om Spittershoek te zien helemaal in de begintijd, toen er nog niet eens verharde wegen waren, met een stadsdeel dat op de achtergrond nog volop in de steigers staat!

De gedachte achter deze scene is dat de hoofdrolspelers, bij gebrek aan een supermarkt, gaan ‘winkelen’ op de volkstuin. Wees gerust, het is in scène gezet, in die jaren hadden alle mensen in deze video een volkstuin bij De Kluitenduikers 😉

Zomaar een dag (1979)

Mocht je zelf ook leuk oud, minder oud of nieuw materiaal hebben, of het nou video’s zijn of foto’s, neem dan contact op met de websitebeheerder!

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.