Spring naar content Spring naar hoofdnavigatie Spring naar footer

Leuke Links voor Leden

Nuttige downloads

Nederlandse en Belgische Bloggers / Vloggers

 • Diana’s Mooie Moestuin
  Een super uitgebreide database met informatie over alles wat met de moestuin te maken heeft,
  inclusief gedetailleerde informatie over elk gewas wat je maar bedenken kan.
 • Ini’s Moestuin
  Ineke Wennink woont in Frankrijk, maar maakt wekelijks Youtube filmpjes voor een Nederlands publiek.
 • Angelo Dorny
  Angelo is terug van weggeweest. Deze Vlaming maakt niet alleen video’s over de moestuin, maar ook over bloemen, het houden van kippen en tuinieren in zijn algemeenheid.
 • Moesmeisje
  Deze Youtuber maakt video’s over moestuinieren in kleine tuinen.
 • Moestuin TV
  De Vlaming Tom maakt met Moestuin TV allerlei video’s op het gebied van zaaien, moestuinieren en oogsten. Daarnaast heeft hij een blog met nog meer informatie (en een webshop) op https://www.moestuinweetjes.com.

Engelstalige Bloggers / Vloggers

 • Charles Dowding (UK)
  Charles Dowding is de eigenaar van Homeacres (Somerset, UK) waar hij op kleine schaal commerciëel groente verbouwt via de ‘no-dig’ methode die door hem razend populair is geworden onder tuinders. Met deze methode spit je de grond niet meer door, maar leg je er karton op en elke jaar een nieuwe laag compost. Via zijn Youtube video’s legt hij uit hoe dit werkt.
 • Emma Bailey (UK)
  Emma Bailey heeft nog niet zo lang een volkstuin. Haar video’s moeten dan ook niet gezien worden als leerzame ‘how-to’s’, maar als entertainment. Het gevoel dat je niet de enige bent waarbij niet alles vlekkeloos verloopt 🙂 Ze loopt continu tegen problemen aan, of het nou een iets te vrijpostige vos is, of haar angst dat de vogels tegen haar samenzweren, of een polytunnel die wegwaait. Haar oplossingen zijn vaak niet de beste, maar wel vermakelijk.
 • Jessie van Plot 37 (UK)
  Jessie begon video’s te maken sinds de eerste lockdown in 2020. Samen met haar moeder heeft ze een volkstuin in Zuid-Londen waar ze in fruitkooien en verhoogde bedden groente en fruit verbouwd. Daarnaast heeft ze weer kippen, nadat een das haar vorige kippen te grazen had genomen.
 • Self Sufficient Me (AU)
  Mark heeft een enorm stuk grond in Australië, waar hij vooral in hoge bakken gewassen groeit. Ondanks het compleet andere klimaat heeft hij goede video’s in de serie ‘grow a ton of’ serie, naast verschrikkelijk slechte ‘dad-jokes’ 🙂
 • MIgardener (US)
  Luke van MIgardener maakt al jaren video’s over alles wat met moestuinieren te maken heeft. Zijn tips zijn ook zeker waardevol voor mensen buiten Michigan. Daarnaast is hij in Amerika een bekend adres om zaden te bestellen.
 • Homegrown.garden (UK)
  Katrina heeft een volkstuin op de oudste en grootste volkstuin in Europa (in Nottingham). Naast groente en fruit is ze dol op (snij)bloemen, zoals de dahlia en helleborus.
 • Tony C Smith (UK)
  Tony is een goedlachse Engelsman naast zijn Youtube video’s over zijn volkstuin tegenwoordig ook regelmatig livestreams doet. Hij woont aan de noord-oost kust van Engeland en volgt de no-dig methode.
 • Huw Richards (UK)
  Huw maakt al sinds heel jonge leeftijd Youtube video’s op het gebied van tuinieren in verhoogde bakken. Daarnaast heeft hij inmiddels meerdere boeken geschreven.
 • Tanya Anderson (UK)
  Tanya woont op het Engelse eiland Man en heeft zowel een moestuin aan huis met grote polytunnel als een volkstuin. Daarnaast schrijft ze boeken.


  Heb je zelf nog leuke links die je op deze pagina zou willen zien? Neem dan contact op met de websitebeheerder!